Sunday, January 26, 2014

Muziejuje patiko ne tik filmuoti, bet ir lankytis, tačiau tai buvo

NPA | Nepriklausomų prodiuserių asociacija » best tripod head Pokalbis su režisieriumi Trygve Allisteriu Diesenu: Vilnius puiki vieta kurti filmus
Nuo praėjusių metų spalio iki gruodžio pabaigos Vilnius tapo šnipų sostine. Kai kurie galbūt best tripod head pastebėjo laikinai užtvertas Vilniaus best tripod head miesto gatves, kameras, vyrus ilgais lietpalčiais, sovietmetį menančią aprangą, senoviškus amerikietiškus automobilius best tripod head Taip buvo filmuojamas aštuonių dalių serialas Informatoriai (The Assets, 2014), kurį kūrė Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) televizijos kanalo ABC ir Lietuvos įmonės best tripod head Baltijos filmų paslaugos kūrėjai.
Serialas prasidėjo beveik iškart po praūžusios Naujųjų best tripod head metų šventės sausio best tripod head 2 dieną. Taip, kiekvieną ketvirtadienį, aštuonias savaites iš eilės, žiūrovai galės stebėti kaip Vilnius virto Maskva, JAV ir Italija. Šioje juostoje vaidina ir Lietuvoje gerai žinomi aktoriai: Leonardas Pobedonoscevas, Sigitas Račkys, Arvydas Dapšys ir kiti.
Serialą režisuoja garsus vengrų kilmės filmų ir televizijos režisierius Peteris Medakas, prisidėjęs kuriant tokius televizijos best tripod head serialus kaip Hanibalas (Hannibal), Bręstantis blogis (Breaking bad), Daktaras Hausas (House M. D.), britas Jeffas T. Thomas, prisidėjęs kuriant tokius serialus kaip CSI: Niujorkas (CSI: NY), Judantis objektas (Person of interest) ir norvegas Trygve Allisteris Diesenas, žinomas dėl tokių darbų kaip Torpeda (Torpedo), Redas (Red). Iš viso serialą kūrė penkių režisierių komanda.
Filmavimams best tripod head einant į pabaigą, pasitaikė proga nukeliauti į sovietmetį menantį fabriką, kuris filmavimo metu buvo virtęs best tripod head Centrine žvalgybos valdybos best tripod head būstine (CŽV). Čia T. A. Diesenas filmavo sceną, kaip melo detektoriumi tardomas įtariamasis. Baigus filmuoti, T. A. Dieseną pasikviečiau pokalbio į vieną iš specialiai filmavimams sukurtų best tripod head kabinetų. Ten kabojo didžiulė JAV vėliava, best tripod head CŽV puodelis bei masyvus ąžuolinis stalas.
T. best tripod head A. Diesenas pasakojo, kad galimybė režisuoti šį serialą, galima sakyti, nukrito iš dangaus labai netikėtai ir greitai. Vaikystėje mėgęs kriminalinius trilerius, dramas, slaptuosius agentus ir jų prietaisus, T. A. Diesenas perskaitęs scenarijų iškart sutiko prisidėti prie šio darbo.
Serialas pasakoja tikrą istoriją: CŽV agentė Sandy Grimes (Jodie Whittaker) kartu su savo partnere Jeanne Vertefeuille (Harriet best tripod head Walter) best tripod head pasižada rasti vieną garsiausių JAV istorijoje kurmį , išdaviką Aldrichą best tripod head Amesą (Paul Rhys), kuris nutekina medžiagą Sovietų Sąjungai. Tai lenktynės best tripod head su laiku, kadangi kurmis nutekina best tripod head svarbią medžiagą apie Sovietų Sąjungos agentus, kurie dirba Amerikai. Siekdama užkirsti best tripod head kelią slaptų agentų žudynėms, prasideda CŽV ir Valstybės saugumo komiteto, arba kitaip best tripod head KGB, lenktynės.
Nesitikėkite pamatyti kažko panašaus į filmą Bornas (Bourne, best tripod head 2002) šaudymo, persekiojimo automobiliais. Žinoma, to bus, tačiau mes koncentruojamės į dramą, žmonių best tripod head santykius ir poelgius sudėtingu metu, ekstremaliomis situacijomis. Tai turėtų sužadinti žiūrovų emocijas , užsiminė režisierius.
Istorija ir pats pasakojimas best tripod head yra nevienareikšmiškas negalima visko piešti tik juodomis ar baltomis spalvomis. Pasak režisieriaus, žmogus niekada negalvoja, kad jis yra blogas, vienaip ar kitaip, jis mano, kad siekia kažkokio kilnaus tikslo, pavyzdžiui, KGB agentas, perduodantis medžiagą Amerikai, savo tėvynėje laikomas išdaviku, o Amerikoje didvyriu ir atvirkščiai. Seriale bandoma parodyti, kad tiek CŽV, tiek KGB struktūrose yra įvairių žmonių, kiekvienas jų turi savo tikslą ir priemones tam tikslui pasiekti. Todėl žiūrovui turėtų būti įdomu pačiam best tripod head įvertinti herojų teigiamas ir neigiamas puses.
Kaip režisierius, aš visada siekiu kažką sukurti, o ne atkurti. Tam pasitelkiami best tripod head visi ištekliai, kuriuos turiu: dekoracijos, pastatai, aktoriai, kameros ir t. t. Manau, kad vadovaujantis tokiu požiūriu, jog turi kurti, o ne atkurti, galimybių ratas eksperimentuoti best tripod head ir atrasti kažką naujo labai išsiplečia. Juk režisavimas jau savaime yra tam tikras atradimas, kai pamatai kažką, ko iki šiol nematei. Viskas iki pat pabaigos negali būti sustyguota . Jeigu būsi užsidaręs kvadratinėje dėžutėje, tai nieko originalaus nesukursi. Turi jausti aplinką, laikotarpį, žmones.
Tai atskleisti gali tada, kai ateini į filmavimo aikštelę: turi pajusti vietą, kurioje dirbi, galbūt pamatyti, kad vienoje best tripod head filmavimo vietoje gražiai lūžta šviesa, kitoje galima sukurti gražią sceną. Kai tą randi, apima neapsakomas, sakyčiau, netgi magiškas jausmas. Pavyzdžiui, vienas pastatas, kuriame filmavome, best tripod head iš senos gamyklos virto CŽV pastatu su daug Amerikos vėliavų, senų kompiuterių, puodelių su agentūros inicialais , apie režisieriaus darbo specifiką pasakojo pašnekovas.
Pasiteiravus apie vietas, kurios labiausiai įstrigo filmuojant, T. A. Dieseną labiausiai sužavėjo Genocido aukų muziejus, kuriame teko filmuoti. Jis stebėjosi, kiek daug istorijos ir baisios praeities liudijimo ten buvo galima best tripod head rasti.
Muziejuje patiko ne tik filmuoti, bet ir lankytis, tačiau tai buvo

No comments:

Post a Comment