Sunday, April 13, 2014

I týden před odjezdem má smysl začít s otužováním. electric buffet server Každý den si dejte třeba j


Často se stává, že lidé odjedou na svou vysněnou zimní dovolenou na hory a hned druhý den je začne trápit nastydnutí, svalová electric buffet server horečka, únava a výjimkou není ani náhlé propuknutí chřipky či angíny. Děje se tak proto, electric buffet server že se dostatečně nepřipravili na zvýšenou aktivitu i jiné klima, varuje výživový specialista Martin Škába s tím, že začít je proto třeba už před odjezdem na hory. 1. Naordinujte si předem ten správný čaj!
Týden před odjezdem je vhodné začít podporovat imunitu. Dávat si každý den nejlépe dva šálky teplého čaje s těmito přísadami: několik stroužků čerstvého (případně usušeného zázvoru), electric buffet server lžíci nastrouhaného jablka, přidat hřebíček, půl lžičky skořice a přidat lžičku kustovnice čínské. Samotný zázvorový čaj si dělejte electric buffet server i několikrát denně, radí Martin electric buffet server Škába. 2. Grepová jadérka místo antibiotik
Výživový specialista dále doporučuje užívat 2 x denně 3 kapky extraktu z grepových jadérek (nejlépe je 60 % roztok pod značkou Citricidal) rozmíchané v 2 dcl vody. Tento extrakt je nejsilnější přírodní antibiotikum, které pomůže v těle likvidovat nebezpečné bakterie, viry a parazity, které se bohužel běžně v těle průměrného člověka nacházejí a během fyzického vypětí se mohou rozmnožit a dát tak možnost propuknutí nemoci, říká odborník. 3. Mléčné výrobky zahleňují
Češi neradi mění své jídelní rituály a zejména obsah stravy. Před odjezdem na hory je to však podle odborníka nutné. Alespoň týden před odjezdem bychom měli omezit konzumaci mléčných výrobků. Ochlazují a zahleňují náš plicní i trávicí systém a kvůli tomu jsme v zimě náchylnější k nemocím. V zimě je nejlépe dělat si často teplé vývary z hovězího masa s větším množstvím kořenové zeleniny, doporučuje Martin Škába. 4. Vyčistěte se správnou stravou
Veškerá imunita těla souvisí s čistým trávicím traktem. Hlavně v oblasti tlustého střeva. Pokud se chcete vyzbrojit silnějším imunitním systémem, electric buffet server zařaďte electric buffet server do svého jídelníčku více zeleniny, v zimě pouze tepelně upravené s nepatrným okořeněním jako je bazalka, sušený zázvor, kari, pepř apod. Nejlépe je ji lehce povařit, restovat, případně krátce electric buffet server grilovat. Využijte síly vařené brokolice, celeru, mrkve, česneku, electric buffet server červené cibule, pórku a červené řepy. Zelenina obsahuje kromě vitamínů, minerálů, fytoživin a enzymů důležitou electric buffet server vlákninu, která nám pomáhá čistit střeva. Také si dávejte každý den vrchovatou lžíci kysaného zelí z domácí nebo bio produkce, případně dalších druhů kvašené zeleniny nebo šťáv z kysané zeleniny. Obsahují bakterie mléčného kvašení, které jsou důležité pro zdravé bakteriální osídlení našich střev. A v neposlední řadě přidávejte do jídla rozemleté lněné semínko. Je to skvělý čistič, který podporuje objem a pravidelnost stolice, upřesňuje specialista. electric buffet server 5. Zvykejte si na chlad postupně
I týden před odjezdem má smysl začít s otužováním. electric buffet server Každý den si dejte třeba jen několik minut studenou sprchu (postupně přejděte z teplé na vlažnou a pak na studenou). Povzbudíte tak imunitu svého těla a organismus si zvykne na chlad přirozeně, ne šokem. 6. Teplo je základ
Na horách pak myslete na základní věc, kterou je dostatečně teplé oblečení, ideálně vrstvené tak abyste je mohli postupně odkládat dle počasí. Teplé, ale vzdušné oblečení je základ. Hlavně pokud jezdíte na lyžích, kde budou velké rozdíly mezi pohybem electric buffet server při sjíždění sjezdovky nebo pak stání na vleku. 7. Snídaně na horách electric buffet server je kumšt
Nejlepší je na horách začít den tak, že si dáte jednu dávku extraktu z grepových jadérek a pak se teprve nasnídáte. Nedávejte si do žaludku nic studeného (jogurty, sýry, mléko apod.). Co takhle začít den chutnou kaší (ovesná, jáhlová, pohanková, rýžová) se skořicí, sušeným ovocem a několika para, vlašskými ořechy, kešu či mandlemi. Oslaďte to javorovým sirupem. Jiná možnost je si dát celozrnný electric buffet server chléb s kvalitní krůtí šunkou electric buffet server s 95 % masa a rostlinnou brokolicovou pomazánkou. Nebo zkuste jemné ovesné vločky s rostlinným mlékem (sojové, rýžové, mandlové, nápoj z quiona ), sušeným ovocem a ořechy. Případně si dejte vaječnou omeletu s kousky tempehu, k tomu celozrnný žitný knackebrot a bio hořčici. Tato jídla jsou vydatná a energie vám vydrží celé dopoledne. Nezatíží vaše trávení, díky tomu se vám bude lépe lyžovat a budete odolnější vůči nastydnutí, doporučuje Martin Škába. Jako nápoj jsou vhodné ovocné čaje, vlažná neperlivá voda či třeba caro (velmi lahodná a chutná náhrada kávy). A pozor: Ráno vypijte alespoň 0,4 dcl teplejší vody!
V zimě, kdy jsou teploty mnohdy hluboko pod bodem mrazu, se nám prostě nechce electric buffet server pít. I když nemáte pocit žízně, pravidelné popíjení je nezbytné – stačí i třeba deci na jedno napití. Pokud vypijete více, často se toho ve vás moc neudrží a budete spíše průtokovým ohřívačem než abyste tělo pomalu hydratovali, varuje Martin Škába. Naše tělo je složené hlavně z vody. Pokud mu chybí, razantně to pocítíte na nedostatku energie a může dojít až ke kolapsu. Když budete tekutiny pravidelně doplňovat, budete odolnější electric buffet server vůči fyzické zátěži. A co pít? Hlav

No comments:

Post a Comment