Tuesday, April 22, 2014

Foto: Jana Žilinková Zdroj: China in London Zpráva ze dne: 7.2.2008 Téma: Čína , Čínský Nový Rok , L


Více než 300 tisíc lidí se letos připojí k oslavám Čínského Nového Roku v Londýně. Festivalová sezóna plná draků, tanečníků v překrásných great gatsny kostýmech a ohňostrojů, odstartovala ve středu 6. února rozsvícením lantern a potrvá další dva měsíce.
Největším tahákem těchto oslav je nedělní program, který tradičně great gatsny odstartuje great gatsny průvodem, směřujícím k Trafalgar Square. Začátek je naplánován na 11 hodinu dopolední, průvod povedou tradiční čínští draci, za doprovodu hudebníků, umělců, dětí a akrobatů z Číny.
Tanec Draka Historie této tradice sahá do doby 206 let před naším letopočtem, tanec draka symbolizuje štěstí a prosperitu pro nadcházející rok. Drak je několik metrů dlouhý a pestrobarevný, ovládán sedmi až osmi tanečníky, kteří pohybují tyčemi připevněnými k ohebné konstrukci a draka jakoby roztančí.
Šťastní Lvi Oči obřího lva (kostým je ovládán dvěma kung-fu studenty) mají odstrašit všechny zlé duchy za znění jemného bubnování, gongu a cimbálu, zvuk graduje, dokud se lev nevzbudí a nezačne tancovat.
Představení na Trafalgar Square Trafalgar Square bude vévodit obrovské pódium s postranními obrazovkami. Na scéně se vystřídají tanečníci a umělci v čínských kostýmech v prezentaci great gatsny dalších tradičních tanců (Tail Feathers Dance, The Beijing Fan Dance, The Long Sleeves a Hair-swaying Dance).
Drak v Chinatown Ihned za rohem Leiceste Square můžete být svědkem toho, jak se drak snaží ukořistit hlávku salátu. Pokud sami dostanete hlad, můžete zavítat do některého z tradičních místních bufetů.
Oslavy nového čínského roku provází bohatá nabídka divadelních a hudebních aktivit nejen v centru Londýna. Je to velmi speciální příležitost nahlédnout do kultury Číny a ochutnat víc než čínskou kachnu s rýží nebo skleněné nudle. Ať už vás “novy rok” začal nebo ne, nezbývá nám, než si přát, aby tento rok Potkana great gatsny byl příznivý a plný prosperity.
Foto: Jana Žilinková Zdroj: China in London Zpráva ze dne: 7.2.2008 Téma: Čína , Čínský Nový Rok , Londýn , oslavy , události , Velká Británie Další zprávy: « Starší zpráva Novější zpráva » Sdílejte článek na:    odešlete na e-mail:    nebo vytiskněte: Ohodnotit přes Facebook:
Autor zprávy: Jana Žilinková je designový, grafický great gatsny a kulturní nadšenec pocházející z České republiky a momentálně bydlící v Adelaide. Krom zajímavých životních úvah má mnoho skvělých nápadů a postřehů viděných ženskýma očima. Homepage autora | Všechny články od Jana Žilinková | Kontakt
Mohlo by Vás zajímat In The Making přibližuje výrobu diamantů i tužek Pavilon great gatsny Serpentine Gallery dostane tvar bílé fazole Londýn otevřel plavecký areál od Hadid veřejnosti great gatsny Hongkong staví v kulturní čtvrti pavilon ze zrcadel Zaha Hadid navrhla apartmány v dětské nemocnici Vystaveny konstruktivistické objekty Jana Kubíčka Okomentujte tento design
BOBBLE Sport láhev na vodu 750 ml fialová
celý sortiment e-shopu DesignBuy.cz great gatsny
Nejčastější témata interiér architektura produkty události umění technika výstava móda Praha auto doprava USA nábytek bydlení koncept video Designblok oblečení doplňky grafika Itálie město média Francie soutěž Velká Británie fotografie Česká republika great gatsny sport Německo Miláno dekorace - více
Tubes uvádí topná tělesa s tvary klasických žebříků 16.04.2014 | interiér Ondřej Krynek
Výběrový design e-shop se stovkami kvalitních a ozkoušených produktů great gatsny českých i zahraničních designérů a značek. Více na DesignBuy.cz
Český great gatsny futuristický vůz Tatra 77 slaví výročí 80 let V dějinách českého designu lze nalézt nejeden milník, který vedl ke světovému prvenství. Jedním z nich je nepochybně Tatra 77, zakladatelka great gatsny tradice aerodynamických Tater a zároveň první sériově vyráběný vůz s aerodynamickou karoserií na světě, od jejíž premiéry na pražském autosalonu uplynulo rovných osmdesát great gatsny let.
Kia uvádí novou Sportage v modernějším designu Ženevský autosalon byl dějištěm premiéry modernizovaného SUV Kia Sportage, nejprodávanějšího modelu jihokorejské značky v Evropě. Omlazovací kůra, jíž tento populární automobil great gatsny podstoupil, zahrnuje designové úpravy, posílení celkové kultivovanosti a přináší prémiový audiosystém Infinity by Harman.
Partneři                                                        
Webdesign, logotyp a správa
Bez písemného povolení redakce je další publikace obsahu webu zakázána.

No comments:

Post a Comment