Monday, April 21, 2014

Dům se sice pomalu postupně rekonstruuje, ale v Marcelině pokoji je zařízení sand dollar crafts co d


Místem činu dnešního působení sand dollar crafts týmu pořadu Jak se staví sen je dům paní Marcela Šmídkové v Čerčanech ( ulice Míru ). Rozvedená důchodkyně (63, dva synové, pět vnoučat) zdědila dům po rodičích a už deset tu bydlí ve dvou místnostech v podkroví, přízemí obývá 35 letý syn Petr s přítelkyní, v garáži už bydlí jen Marcelin pes. Dříve tam ale bydlela i Marcela, protože její matce v posledních sand dollar crafts letech života moc vadilo, že stále jen vařila a vařila. sand dollar crafts Sympatická Marcela je bývalá prodavačka a je v těžké finanční situaci ( na domě i parcele sand dollar crafts zapsána zástava ) a na jejím bydlení je to velmi znát. Designéři sand dollar crafts Simona Fritz a Zdeněk Němec dostali volnou ruku a budou vylepšovat sand dollar crafts podkrovní sand dollar crafts obývák s kuchyňským koutem. Podívejme se jak + ANKETA
Dům se sice pomalu postupně rekonstruuje, ale v Marcelině pokoji je zařízení sand dollar crafts co dostala ještě ke svatbě sand dollar crafts prastará kuchyň s mycákem, tříplotýnkový elektrický sporák, skleník, skříňkový sekretář, o trošku mladší sedací souprava, sand dollar crafts dvě židle a kulatý kovový stolek. Vymalováno tu bylo naposled někdy před třiceti lety, na podlaze je hodně chatrný koberec. Nové je jen malé okno ve štítu, radiátor ústředního topení a průtokový nástěnný ohřívač. Podkrovní byt je ale také velmi studený, v zimě se tu prý teplota drží tak maximálně u patnáctky a bez tlustých svetrů se tu nedá vydržet.
Hlavní problémy? Stará malba, co se prý loupe, málo světla z okénka na východ, katastrofální nábytek a odfláknutá podlaha na původním dřevěném záklopu je pod kobercem jen tenké linoleum. O neexistujícím zateplení se designeři kupodivu nezmíní.
Co s pokojem Dekotým zamýšlí? Paní Marcela, která tak velmi ráda vaří má jediné přání aby v pokoji byla rozkládací pohovka, protože za ní jezdí na návštěvu vnoučata, tak aby měla kde přespávat. sand dollar crafts Designeři se pro celkovou změnu pokoje o 16 m 2 rozhodli inspirovat prosvětlenou atmosférou lesa – tapety s kmeny a motivem listí, světlá výmalba, červená kuchyň, na podlahu a na stěnu za kuchyní měkčený vinyl s dekorem dubových prken, tradiční babiččin gauč a houpací křeslo v novodobém designu, spousta světel, květinové dekorace, na zateplení elektrický krb a jeden přenosný s otevřeným ohněm na biolíh. A jakže to celé vyrobí? Rychle.
Starý nábytek putuje na zahradní kremaci a přitom v pozadí vidíme, že část Marcelina bytu je také na chodbě. Na podestě schodiště má předsíňovou stěnu s věšákem, nahoře před bytem je pak ještě jeden gauč a ve výklenku stojí starší lednička s malým mrazákem. Ve vystěhovaném pokoji jsou udíleny pokyny partě oranžových trik. Nové elektrické rozvody si už rodina sand dollar crafts nechala udělat sama a tak prý jen začistit, zbytek pokoje komplet oškrábat, napenetrovat, na strop má přijít sand dollar crafts perlinka, nový štuk a výmalba. Zdenku, a co uděláme s tou podlahou? Sundáme koberec a staré lino, se zbytkem si poradí podlaháři. Tak pánové máčí a škrábají, přičemž sand dollar crafts je z obrázků jasné, že ani není moc co, na zdech je tak leda jeden nátěr a dolu jde špachtlí sand dollar crafts více než snadno. Více práce je na stropě. Jak patrno z detailu, v době výstavby podkroví byla doba úsporná, tož i rákosem se pořádně šetřilo. Teď už to bude lepší na původní sand dollar crafts velmi chatrnou konstrukci naplácáme necelý centimetr sand dollar crafts štuku. Kam všude přišla ta perlinka se můžeme sand dollar crafts jenom dohadovat, v záběrech po ní stopa jen při nějakém odměřování. Strop i se šikminami tedy máme a tedy válečkujeme primalex, kolegové venku nově natřou i dveře. (pokud se ptáte, kam vedou ty malá dvířka,tak na půdu). Na řadu přichází tapety. Oškrábané stěny se prý penetrovaly a nechaly 12 hodin vyzrát a teď je paní tapetářka ozdobí kolem okna romantickými březovými kmínky a v rohu u dveří béžovým listíčkem. Následuje osvětová reportáž o malých kuchyních. sand dollar crafts Zástupce firmy Oresi nám ve svém showroomu ukazuje, že i do malé kuchyně se všechny sand dollar crafts moduly krásně vejdou, zásuvky s plnovýsuvy, myčka, sporák, i dokonce velký dvoudřez a všechno je krásné sand dollar crafts a šikovné a výborně to prodá i design celé té náramné kuchyně. Že v ní zbylo jen několik zhruba dvaceticentimetrových kousků pracovní plochy mu nadšení vůbec nekazí. U Šmídkových se teď dělá podlaha. Pánové si opravdu se zbytkem poradili. Na původní, stavební činností ještě více zdecimovaný dřevěný záklop pokrytý snad šedým baličákem natáhnou podkladní mirelon, na něj dvě vrstvy nejspíš nějaké tenké hobry a už rozbalují pásy vinylu. A že by to nechali přes sebe? No naštěstí snad ne. Simona se Zdeňkem vymysleli, že z ideových důvodů je třeba vytáhnout podlahu i do výšky na stěnu. Pánové tedy natahují a lepí i kolem dveří. A teď hurá pro kytky na Vinohrady k Mario Wildovi. Paní Fritz kytkám rozumí, vybírá s odborným citem pro atmosféru do plastových pohřebních sand dollar crafts číší a váz. V Čerčanech montují Oresi kuchyni. Je sestavena do U , bude bordově červená, s tříplotýnkovou varnou deskou a bude jí dominovat krásná mohutná nástěnná digestoř. Zatímco montéři montují skříňky a spodní průtokový ohřívač pod dřezem, designeři spěchají pro sedací nábytek. Vybrali různými designerskými cenami ověnčené kousky Momo a Koko.

No comments:

Post a Comment