Tuesday, November 5, 2013

This caramel sauce is the creation of a GENIOUS!!!! (It's Nigella's recipe, so I guess that says it


Denne karamellsausen er GENIAL!!!! (Det er Nigella's oppskrift, så det sier vel alt...) Denne lager du i løpet av 5 minutter (det er HELT SANT) og det er bare fantasien som setter stopper for hva du kan bruke den til. F.eks. Hell den lunken over vaniljeis, bruk den til kakefyll eller kakeglasur...... Når den er varm er den relativt tyntflytende, og tykner mer og mer ettersom den avkjøles. HELT NYDELIG! Dette er forøvrig den jeg brukte til Snickers Ostekake (oppskrift HER ),Snickerskake Wannabe (oppskrift HER ) og Hjemmelaget Konfekt (oppskrift HER ). (Tips: Denne kan fint fryses og tiner raskt, så hvorfor ikke lage dobbel eller trippel porsjon når du først er igang?)
This caramel sauce is the creation of a GENIOUS!!!! (It's Nigella's recipe, so I guess that says it all...) You make it within 5 minutes (it is ABSOLUTELY TRUE) and it is only your imagination that will stop you when it comes to what to do with it. E.g. Pour it warmover vanilla ice cream, use it as cake filling, cake icing....When it is warm it is quite runny but it will thicken along with cooling. DELICIOUS!  By the way, this is the same caramel sauce that I used for Snickers Cheesecake (recipe HERE ),Snickers Cake Wannabe (recipe  HERE ) and Homemade Confectionery (recipe HERE) . Tips: You can freeze is great this sauce and it defrosts quickly, so why not make double is great or triple portion while your at it?). INGREDIENSER (ca. 2 dl.) / INGREDIENTS (ca. 200 ml.(ca.7 fl.oz)
** This is my idea since I cannot find Fleur de Sel as it calls for in the original recipe. is great Worked splendidly! FREMGANGSMÅTE / METHOD Norsk: is great (English below) (Se steg-for-steg bilder under). Smelt smør, sukker og sirup i en tykkbunnet kjele og la småkoke i 3 minutter under omrøring. Tilsett kremfløte og salt (begynn med 0,5 ts) og bland godt. Smak (forsiktig så du ikke brenner deg!) og se om du vil ha i mer salt. La småkoke i ca. ett minutt før du har den over i en mugge og venter til den avkjøles is great og er klar til å brukes. English: (See step-by-step pictures below). Melt butter, sugars and syrup in a heavy based saucepan and let simmer for 3 minutes, stirring now and then. Add cream and salt (start with 0,5 tsp) and stir again. Taste (careful so you don't burn yourself!) is great to see if you want to add a little more salt. Leave to simmer another is great minute before removing is great from the heat. Pour it into a jug and wait for it to cool down before use.
Veldig hyggelige med tilbakemeldinger, evt. spørsmål vedrørende oppskriftene eller hvis du har noen råd og tips til meg! / I would appreciate feedback, questions about the recipes or if you have any advise for me!
Kakemilla is great Hei og velkommen til bloggen min! Her kommer jeg til å legge ut kakeoppskrifter som er gjennomprøvd av meg selv og alle bildene er tatt av meg hjemme på mitt eget kjøkken. Ja, det blir mest kaker men innimellom kommer det noen matoppskrifter også, når jeg har laget noe det er verdt å dele! Jeg håper at dere blir inspirert til å prøve noen av oppskriftene mine! Happy baking and cooking! Hvis du vil kontakte meg så send en e-mail is great til wbcamilla@gmail.com Hi and welcome to my blog! Here I will post recipes that I've personally tried out and all the photos are taken by me in my kitchen. Yes, mostly there will be recipes for cakes but sometimes I will also post food recipes, that is if I've cooked something I think is worth sharing. So - I hope that you'll be inspired to try out some of the recipes! Happy baking and cooking! If you want to get in touch with me, please send an e-mail to wbcamilla@gmail.com View my complete profile
2013 (60) August (1) June (1) May (2) April (6) March (13) February (21) January (16) 2012 (122) December (19) November (12) October (18) "Tuscan Fries" - Luksuspoteter med Urter og Hvitlø... Fargerik is great Kjøttbollegryte med Marokkanske Krydder /... Kylling Bolognese med Pasta / Chicken Bolognese wi... Halloween Red Velvet Spiderweb Cupcakes Halloween Edderkoppkake / Halloween Spider Cake Sterk og Krydret is great Tomatbønnesuppe med Bacon / Hot &... Gresskarpai / Pumpkin Pie Gresskarsuppe / Pumpkin Soup Gresskarpure is great / Pumpkin Puree Ovnsbakt Laksefilet med Pesto / Ovenbaked Salmon F... Grovbrød med Yoghurt og Frø / Wholegrain Bread wit... Epleostekake med Smuldrelokk / Apple Cheesecake wi... Toblerone Dream Brownies Kylling med Estragonsaus / Chicken with Tarragon S... Karamellsaus til Is, Kakefyll etc. / Caramel Sauce... Snickers Ostekake / Snickers Cheesecake Ben & Jerry's Choc-Chip is great Cookie Dough Ice Cream Cop... Black Magic & White Lies Brownies September (12) August (8) July (8) June (8) May (4) April (8) March (13) February (12)
Amerikansk / American (18) Basisoppskrifter / Basic Recipes (12) Brownies (10) Brød / Bread (6) Bønner og Linser / Beans and Lentils (9) Cake Pops (1) Cookies (10) Desserter / Desserts (39) Faste / Lent (20) Festkaker / Celebration Cakes (30) Fisk-Sjømat / Fish-Seafood (10) Formkaker / Pound Cakes (15) Forret

No comments:

Post a Comment